Đurković: Uz borbenu igru do trofeja

Trener Borca nakon pobjede nad Konjuhom

Đurković: Uz borbenu igru do trofeja

D. Vejo

Nakon Vogošće i Izviđača, večeras je u Banjaluci pao i Konjuh.

Rukometaši Borca nalaze se na korak od titule prvaka Bosne i Hercegovine. Od očaja do sjaja, tako se može nazvati dosta turbulentna sezona koju je Velikan iz Gospodske "preživio" sa jednim pivotom i mnogobrojnim problemima sa povredama.

No, u muci se poznaju junaci. Oni su stacionirani u Banjaluci, te ih jedan korak još dijeli od epiteta najboljeg tima u državi.

Crnogorski stručnjak na klupi crveno-plavih Ratko Đurković, nakon večerašnje pobjede nije krio zadovoljstvo. Sve zasluge kako kaže, idu na adresu njegovih izabranika koji su prema njegovim riječima, ostvarili ovaj uspjeh.

"Dobro smo odigrali meč. Međutim, u prvim minutama istog, kao da smo željeli što veću razliku napraviti. To nas je malo i koštalo. Primili smo lake golove. Ali, kontrolisali smo utakmicu tokom svih sat vremena. Momci su svjesni u kakvom smo naletu i veoma sam zadovoljan njihovim pristupom na parketu. Sada slijedi Vogošća. Utakmica sezone, odluka je u zadnjem kolu. Vidjećemo kakav će biti njihov pristup meču. Mi se moramo baviti našim problemima i našim stvarima. U zadnjem kolu očekujem ovakav pristup i ovakvu borbenost. Imamo psihološku prednost nakon sjajnog niza", rekao je nakon meča sa Konjuhom trener RK Borac, Ratko Đurković. 

Utakmica između Vogošće i Borca igra se u subotu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti