Đurković: Vogošća treba više da brine o nama

Trener RK Borac pred derbi s Vogošćom

Đurković: Vogošća treba više da brine o nama

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca će u okviru 12. kola Premijer lige BiH gostovati lideru na tabeli, ekipi Vogošće.

Ova utakmica s pravom nosi epitet derbija. Banjalučani su trenutno drugi i zaostaju bod za liderom, te će ovo biti sjajna prilika da trijumfom na gostovanju zaposjednu na prvo mjesto.

Atmosfere u redovima crveno-plavih ne manjka nakon sedam vezanih pobjeda. Velikan iz Gospodske na predstojeće gostovanje putuje pun optimizma.

"Proučili smo Vogošću kroz snimke. Analizirali smo kretanje njihovih igrača, te smo spremni. Nalazimo se u odličnom momentu, te smatram da oni više treba da brine o nama, nego mi o njima", izjavio je trener RK Borac, Ratko Đurković.

Podsjetimo, stanje na tabeli dosta se zakuhalo nakon prošlonedjeljnog kiksa Vogošće kod kuće i poraza od Dervente. Trenutno, Vogošća je prva s 29 bodova, Borac drugi s bodom manje, dok je Derventa trećeplasirani tim s 25 osvojenih bodova.

Utakmica između Vogošće i Borca igra se sutra od 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi