Đurković: Zasluženo smo slavili večeras

Trener RK Borac nakon trijumfa

Đurković: Zasluženo smo slavili večeras

D. Vejo

Rukometaši Borca pod dirigentskom palicom Ratka Đurkovića igraju sjajan rukomet ove sezone u Premijer ligi BiH.

Da je tako govori i večerašnja velika pobjeda od 29:22 nad ekipom Sloge iz Doboja. O prvim utiscima nakon iste, pričao je strateg Velikana iz Gospodske:

"Ova utakmica može se reći da je bila utakmica golmana. Naš golman sjajno je branio, ali eto, ostaje žal za prilikama koje nismo iskoristili nakon istih. Sve u svemu, pobjeda koja znači na samopouzdanju, a koja je veoma važna za nas. Sada nastupa tri sedmice pauze, gdje ćemo pokušati što bolje da se spremimo za nastavak prvenstva. Imamo problem sa bekovima koji su povrijeđeni, ali smatram da će oni svoje u ovoj pauzi sanirati te da će biti spremni za narednu utakmicu", rekao je za SportSport.ba trener RK Borac, Ratko Đurković.

Rukometaši Borca sada će imati tronedjeljnu reprezentativnu pauzu, gdje će imati priliku da kroz mini pripreme tempriraju formu za dalji tok prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi