Đurković: Zaslužili smo bar bod

Trener RK Borac nakon poraza od Vogošće

Đurković: Zaslužili smo bar bod

D. Vejo

Rukometaši Borca i Vogošće večeras su u banjalučkoj dvorani Borisav Stanković, priredili pravu rukometnu poslasticu.

Mnogo uzbuđenja, ali i preokreta viđeno je na pomenutom susretu, gdje su više spretnosti pokazali gosti koji bez premca igraju jako kvalitetan rukomet ove sezone u Premijer ligi BiH, a što prije svega govori i sama liderska pozicija koju zauzimaju.

Nakon meča, strateg crveno-plavih je istakao da nema šta zamjeriti svojim igračima, koji su kako kaže večeras pružili svoj maksimum.

"Žao mi je što smo izgubili jedan tvrd meč, gdje smo bili bolji veći dio istog. Susret je bio kao da se odlučuje o prvaku. Iskreno, ostaje žal za tim promašenim sedmercem na samom kraju meča, jer smatram da smo zaslužili bar bod. Ali, to je sport. Momci su dali sve od sebe i na tome im čestitam. Šansu smo dali Vukićeviću i Memiću koji su bili povrijeđeni. Vukićević nije igrao četiri mjeseca i treba mu utakmica kako bi se vratio na stari kolosjek", rekao je za SportSport.ba trener RK Borac, Ratko Đurković.

Velikan iz Gospodske osigurao je drugu poziciju u šampionatu, a u posljednjem kolu regularnog dijela prvenstva, Banjalučani će gostovati u Derventi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi