Uskoro Skupština Rukometnog saveza BiH!

Bh. rukometni klubovi pokrenuli inicijativu

Uskoro Skupština Rukometnog saveza BiH!

A. Beganović

U Živinicama je jučer održan inicijativni sastanak bosanskohercegovačkih klubova povodom zakazivanja Skupštine Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Situacija u bosanskohercegovačkom klupskom rukometu je katastrofalna, a za istu odgovornost snose Rukometni savez naše države, kao i pojedini čelnici bosanskohercegovačkih klubova.

Međutim, još uvijek u Bosni i Hercegovini postoje i istinski sportski radnici, u ovom slučaju rukometni, koji su razočarani trenutnom situacijom, te su napravili prvi korak na putu prema ozdravljenju bh. rukometa.

Na sastanku u Živinicama prisustvovali su predstavnici 13 klubova, no pismenim putem dobili su podršku od mnogih bh. klubova, tako da je sve izvjesnije održavanja Skupštine Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, koja nije održana više od osam godina (mart 2007.), iako po Statutu redovna se mora održavati svake godine, a izborna svake četiri.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Po Statutu Rukometnog saveza BiH Skupštinu može sazvati 27 delegata Skupštine, koja broji 105 delegata, a predstavnici klubova koju su inicirali pomenuti sastanak uvjereni su da mogu skupiti potreban broj potpisa za održavanje vanredne sjednice.

Prvi korak je napravljen, no treba istaći da su se i ranije pokretale slične inicijative, ali iz ko zna kojih razloga iste su doživjele brodolom. Za nadati se da tako neće biti ovaj put, te da će nakon punih osam godina delegati Skupštine raspravljati o stanju u bh. rukometu, pa i o promjenama samog Statutu koji se kosi sa Zakonom o sportu Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.