Vardar i Brest Meškov u finalu SEHA lige

Odličan rukomet u novosadskom Spensu

Vardar i Brest Meškov u finalu SEHA lige

U finalu regionalne rukometne SEHA lige igrat će Vardar i Brest Meškov, koji su u večerašnjim polufinalima u Novom Sadu bili bolji od Zagreba odnosno Tatran Prešova. 

U prvom polufinalu je Vardar opravdao epitet favorita i ubjedljivo savladao Zagreb rezultatom 30:22. Zagreb je na poluvremenu imao dva gola zaostatka (10:12) i bio je u igri za finale, ali je, realno, jači Vardar u nastavku utakmice pokazao kvalitet i izborio plasman u finale.

Milić je sa devet odbrana briljirao na golu makedonskog kluba, dok je u napadu briljirao hrvatski reprezentativac Igor Karačić sa osam golova. Kod Zagreba je najefikasniji bio Mario Vuglač sa šest golova.

Drugog finalistu odlučili su sedmerci. Tatran Prešov i Brest Meškov su odigrali 26:26, pa je pobjednik odlučen izvođenjem sedmeraca, a pobjedu od 31:30 Meškovu donio je golman Ivan Pešić sjajnom odbranom.

Stojković je sa sedam golova bio najefikansiji u redovima Meškova, naš Ivan Karačić je postigao jedan pogodak, dok Malinović nije uspio postići gol. U redovima Prešova najbolji su bili Kristopans i Urban sa po sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije