Vardar savladao Zagreb, Barca trijumfovala kod Veszprema

Liga prvaka

Vardar savladao Zagreb, Barca trijumfovala kod Veszprema

E. Škorić

Rukometaši Vardara bili su bolji od Zagreba, dok je Barcelona slavila u gostima kod Veszprema u susretima 10. kola Lige prvaka.

Vardar je Zagrebu nanio osmi poraz, pošto je pred svojim navijačima slavios a 25:20. Na poluvremenu je bilo 14:8.

Hrvati u uvodnih sedam minuta nisu uspjeli zabiti nijedan gol i to je bilo presudno. Marković je sa šest golova bio najefikasniji u sastavu Zagreba, Luka Mrakovčić je dodao tri, dok su Vardar predvodili Alex Dujšebajev sa sedam, te hrvatski reprezentativci Igor Karačić i Luka Cindrić sa po četiri pogotka. Bh. reprezentativac Josip Ereš nije se kod gostiju upisao u strijelce.

U derbiju večeri Veszprem je ugostio Barcelonu, a Katalonci su došli do devete pobjede, pošto su slavili sa 25:22 na teškom gostovanju u Mađarskoj. Domaćin je imao 14:13 na poluvremenu, ali nije uspio izbjeći četvrti poraz.

Mirsad Terzić nije se upisao u strijelce kod Veszprema, u čijem sastavu su najbolji bili Slovenac Gajić i Mađar Nagy sa po šest golova. Na drugoj strani Rivera je postigao pet, a Andersson četiri gola. 

Dodajmo da je Celje neočekivano poraženo od Kristianstada na svom terenu sa 28:27, dok je Kiel u gostima kod Kadettena sa 30:25. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi