Vardar slavio u Mađarskoj, PSG-u pripao derbi

Liga prvaka

Vardar slavio u Mađarskoj, PSG-u pripao derbi

Završene su sve četiri utakmice današnjeg programa 11. kola grupne faze Lige prvaka.

Najzanimljivija utakmica je odigrana u grupi A, gdje je PSG kao gost savladao Flensburg rezultatom 34:33. Njemački tim je nakon prvog poluvremena vodio sa 18:15, ali je PSG u nastavku stigao do preokreta i devete pobjede u ovoj sezoni Lige prvaka.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Nielsen sa sedam i Remili sa šest pogodaka, dok je Flensburg predvodio Schmidt sa pet golova.

Vrijednu pobjedu ostvario je i Vardar, koji je u Mađarskoj bio bolji od Szegeda sa 23:21. Makedonske prvake je predvodio Dibirov sa šest golova, dok je Dušebajev dodao četiri.

Rukometaši Zagreba su gostovali u Bjelorusiji gdje su remizirali sa ekipom Meškova iz Bresta. Bilo je 21:21, a naš reprezentativac Josip Ereš je postigao tri pogotka. Zanimljivo, Meškovu je ovo bio čak četvrti remi u posljednjih pet utakmica u Ligi prvaka, što je vrlo rijetka pojava u rukometu.

Rukometaši Wisle Plock su domaćom pobjedom nad Bjerringbro/Silkeborgom rezultatom 28:25 napravili veliki korak ka plasmanu u 1/8 finala Lige prvaka. Bh. reprezentativac Marko Tarabochia je postigao jedan gol za svoj tim, koji je predvodio Duarte sa sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi