Vardar u četvrtfinalu Lige prvaka

Liga prvaka

Vardar u četvrtfinalu Lige prvaka

M. Šljivak

Rukometaši Vardara plasirali su se u četvtfinale Lige prvaka. Tim iz Skoplja je pobijedio Wislu Plock 25:24, te je prošao dalje.

Odlično drugo poluvrijeme donijelo je makedonskom timu prolaz dalje. Nakon prvih 30 minuta Wisla je imala dva gola prednosti (15:13), ali je u drugom poluvremenu odbrana Vardara donijela preokret.

Wisla je postigla samo devet pogodaka, te je domaći tim stigao do preokreta i prolaza dalje.

Alem Toskić je sa osam golova predvodio Vardar, dok je na drugoj strani Zhitnikov postigao sedam pogodaka.

Ekipa Veszprema pobijedila je Motor 41:28, te je lagano prošla među osam.

Mirsad Terzić je u ovom meču postigao jedan gol, a Nilsson je postigao najviše šest. Na drugoj strani šest golova postigao je Shelmenko.

Vive Kielce također ide dalje. Pobijedili su i u drugom meču Meshkov Brest 33:30, a do pobjede ih je vodio Denis Buntić sa šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi