Važna pobjeda Meškova protiv Nexea

SEHA liga

Važna pobjeda Meškova protiv Nexea

E. Škorić

U 16. kolu SEHA lige Meškov Brest je sa 37:29 pobijedio ekipu Nexea iz Našica.

Meškov je perd svojim navijačima došao do devete pojede i sada je među Top četiri ekipe i sve je bliže plasmanu na završni turnir regionalnog prvenstva

Gosti iz Našica su, pak, došči do devetog poraza i oni su davno otpisani iz trke za Final Four.

Najbolji igrač bio je domaći rukometaš Rastko Stojković sa sedam goova iz osam udaraca. Diainis Kristopans je sa šest golova i šest asistencija također predvodio ekipu Meškova, dok je Artsiom Kulak postigao pet, a Vladislau Ostouskho četiri gola. Ivan Pešić i Rade Mijatović su zajedno sakupili šest odbrana.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Na drugoj strani Ivan Sršen je postigao pet golova, a David Špiler četiri gola. Bh. reprezentativac Damir Halilković je postigao jedan gol. Od ostalih bh. igrača, Marin Vegar se nije upisao u strijelce, a Tomislav Nuić nije nastupio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije