Važna pobjeda rukometaša Čelika

U Zenici bolji od Krajine

Važna pobjeda rukometaša Čelika

A. Beganović

U okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Čelika su u Zenici savladali Krajinu iz Cazina (40:29).

Nakon pet poraza u posljednjih šest susreta rukometaši Čelika su stigli do nova tri boda koja će im mnogo značiti u borbi za ostanak.

U kvalitetnoj rukometnoj predstavi bili su bolji od gostiju iz Cazina, kojima takođe predstoji grčevita borba za ostanak u bh. rukometnoj eliti.

Najefikasniji kod Čelika bili su Kadić sa sedam, te Begagić i Duvnjak sa po šest pogodaka, dok su kod Krajine najučinkovitiji bili Salkić sa osam, te Marko i Goran Stanić sa po sedam pogodaka.

Premijer liga, 23. kolo:

Čelik - Krajina 40:29 (20:15)

RK ČELIK: Polić (8 odbrana), Čabai (1), Dervenčić (2), Adnan Begagić (6), Hadžić (1), Mujanović (4), Bjramović (5), Bugarčić (3), Sirčo (11 obrana), Kadić (7), Begović (1), Tufekčić, Aldin Begagić (4), Duvnjak (6), Matić. Trener: Maha Begovac.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK KRAJINA: Bradarić, Begić (1), Nadarević (1), Abdagić, Salkić (8), Dautović, Adem Lipović, Angelovski, Goran Stanić (7), Alen Lipović (1), Burazor (1), Marko Stanić (7), Husić, Dizdarević (3). Trener: Selim Dolić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi