Važne pobjede Bosne i Krajine, Vogošća ubjedljiva

28. kolo rukometne Premijer lige

Važne pobjede Bosne i Krajine, Vogošća ubjedljiva

Rukometaši Bosne, Krajine i Vogošće upisali su pobjede u današnjim susretima 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Studenti su kao gost trijumfovali nad Derventom rezultatom 25:23 i tako napravili važan korak prema osiguranju ostanka u ligi. Rukometaši Bosne su na poluvremenu vodili sa 15:11, da bi do kraja utakmice sačuvali prednost i stigli do svoje 11. pobjede u sezoni.

Veliku pobjedu slavila je i ekipa Krajine, koja je pred domaćom publikom iznenađujuće savladala Izviđač sa visokih 32:23. Za Cazinjane je ovo bila također 11. pobjeda u sezoni, a za goste iz Ljubuškog tek treći poraz.

Sigurna je na svom terenu bila i Vogošća, kja je rutinski savladala Gradačac rezultatom 32:18 (14:8).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijer liga, 28. kolo:

Krajina - Izviđač 32:23
Derventa - Bosna 23:25
Vogošća - Gradačac 32:18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi