Važne pobjede Čelika i Bosne u borbi za opstanak

Važne pobjede Čelika i Bosne u borbi za opstanak

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika danas su u zeničkoj Areni u okviru 27.kola Premijer lige dočekali ekipu Dervente. Zeničanima je bila prijeko potrebna pobjeda u današnjoj utakmici, kako bi bili korak bliže opstanku u ligi.

Čelik se prije ovog kola nalazio na 11. poziciji s 30 bodova, dok je Derventa u Zenicu doputovala s četvrte pozicije na tabeli i bez rezultatskog imperativa. Izabranici Mehmeda Begovca pokazali su kada hoće i žele, da mogu pobijediti svaku ekipu u ligi i to se vidjelo već u prvom poluvremenu, kada su domaći bili posebno raspoloženi u napadu.

Zahvaljujući raspoloženom Edinu Bajramoviću i Aldinu Begagiću, domaćini su na poluvrijeme otišli sa plus pet golova prednosti 19:14. Nakon pauze u drugom poluvremenu ista slika na terenu, dosta golova, a domaćini posebno raspoloženi u napadu. Na kraju utakmice bilo je 36:29, te su domaćini stigli do 11 pobjede u 26 odigranih kola,. Zeničani imaju i utakmicu manje protiv dobojske Sloge, koja će naknadno biti odigrana u Zenici.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci, danas je briljirao Edin Bajramović s 11 golova, Davor Kadić i Aldin Begagić su postigli po sedam, dok je Milan Duvnjak postigao pet golova. U redovima poražene ekipe Goran Zemunović i Mirko Marčeta postigli su po šest golova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U Sarajevu u sudaru dvije Bosne, sarajevska je pobijedila visočku. U dosta dobroj i neizvjesnoj rukometnoj predstavi višestruci prvaci naše zemlje slavili su rezultatom 29:27.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi