Važne pobjede Creteila i Nantesa

U borbi za ostanak u eliti i titulu

Važne pobjede Creteila i Nantesa

A. Beganović

U okviru 14. kola francuskog rukometnog prvenstva odigrano je šest mečeva, a do važnih pobjeda stigli su Creteil naših Muhameda Toromanovića i Dejana Malinovića, te Nantes našeg Senjamina Burića.

U veoma važnoj utakmici u borbi za ostanak u eliti Creteil je kao gost nadigrao Ivry (28:27). Do pobjede su Creteil vodili Hugo Descat sa sedam, Nuno Grilo Pereira sa pet pogodaka, te sjajni Mickael Robin sa 15 odbrana. Naš Toromanović je postigao jedan pogodak, dok Malinović nije bio u sastavu.

Do nove pobjede kojom su nastavili vodećem PSG-u puhati za vrat stigli su rukometaši Nantesa koji su u duelu sa Aixom slavili gostujuću pobjedu (38:33). Nicolas Klaire sa osam, te Dominik Klein sa sedam pogodaka su bili najefikasniji kod Nantesa, dok je naš Burić postigao dva pogotka, a kod Aixa sa sedam pogodaka je najefikasniji bio Mohamed Mamdouh.

Chambery čije boje brane Marko Panić i Edin Bašić na domaćem terenu je nadigrao Cesson (27:25). Najefikadniji igrač kod pobjedničke ekipe bio je Fahrudin Melić sa sedam pogodaka, dok je bh. reprezentativac Panić postigao dva, a nekadašnji bh. reprezentativac Bašić četiri pogotka. S druge strane kod Cessona su sa po pet pogodaka najefikasniji bili Helgason Gudmundur i Allan Villeminot.

Toulouse je bio bolji od Sarana (29:28), St. Raphael od Selestata (25:18), dok je vodeći PSG sa ubjedljivih 37:23 nadigrao Nimes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi