Važne pobjede za Maglaj i Gradačac

Rukometna Premijer liga, 20. kolo

Važne pobjede za Maglaj i Gradačac

E. Škorić

U petak navečer odigrane su prve tri utakmice 20. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Vodeći Čelik je uz dosta muke slavio pobjedu, 14. u sezoni, nad oraždom (37:35). U Maglaju je lakše od očekivanog pao sastav mostarskog Zrinjskog.

Domaći rukometaši su na poluvremenu vodili 20:14, a na kraju su do šesste i jako važne pobjede došli sa čak 12 golova prednosti (39:27). 

Također, važnu pobjedu upisao je i Gradačac pred svojom publikom. Gradačačni su sa 29:26 savladali Gračanicu u kantonalnom derbiju. 

Haris Pedić je sa devet golova predvodio Gradačac, dok su po šest postigli ALmir Doborac, Radovan Nenandović, a četiri Darko Ilić. Kod Gračanlija Husejn Salkić i Almir Osmanhodžić su zabili po šest pogodaka, gol više nego Bakir Buljugija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.