Vegar torpedirao Dinamo

Postigao devet golova u derbiju

Vegar torpedirao Dinamo

U derbiju 10. kola rumunskog rukometnog šampionata, Steaua Marina Vegara na svom je terenu savladala branioca titule Dinamo sa 31:28 (17:15) te tako preuzela čelo tabele.

Okršaj gradskih rivala presudili su reprezentativci BiH i Srbije, pomenuti Vegar i Stefan Vujić koji su zabili po devet golova. U poraženim redovima najefikasniji su bili Esteki i Bera sa po šest golova.

Ovim trijumfom Steaua je pretekla Dinamo na čelu tabele, a Turda je pobjedom nad Temišvarom 27:24 stigla na diobu drugog mjesta sa aktuelnim šampionom.

Rumunska liga posljednjih godina postala je vrlo cijenjena, a tome u prilog ide činjenica da je tamo sve više vrhunskih igrača. Među njima su, osim Vegara, još dva naša reprezentativca, Dejan Malinović (Constanta) i Josip Perić (Odorhei). Prethodno, u Rumuniji su još igrali Muhamed Zulfić, Ivan Karačić...

Odorhei je nakon deset odigranih kola na četvrtom mjestu sa 20 osvojenih bodova, dok je Constanta sedma sa 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi