Velež pobjednik Hondžinog Memorijala

Velež pobjednik Hondžinog Memorijala

Piše: M. Maksimović Powered by:
Rukometaši Veleža pobjednici su 5. Memorijalnog rukometnog turnira “Enisej Hondžo-Kole”, koji se igra u spomen i sjećanje na rano preminulog rukometaša RK Velež.

Drugo mjesto pripalo je rukometšima Neretve iz Jablanice. Treće je osvojila Čapljina, a četvrti su bili rukometaši drugog tima Veleža. U polufinalnim susretima, Velež je porazio Čapljinu s 35:25, a Neretva iz Jablanice Velež 2 s 29:33 .

U susretu za treće mjesto, Čapljina je trijumfovala protiv Veleža 2. U vrlo izjednačenom finalnom susretu, pobjednik je odlučen u posljednjim minutama susreta, a pobjednički pehar ostao u Mostaru.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Edin Čilić iz Neretve, najbolji strijelac sa 20 postignutih golova je Edin Pilav iz RK Velež, dok je za najboljeg igrača na turniru proglašen Aldin Jelovac iz RK Velež. Turnir je privukao brojne posjetioce i poštovaoce rahmetli Eniseja Hondže, a događaj je svečano otvorio Hasan Šišić predsjednik SSG Mostara, koji je tom prilikom pozdravio sve prisutne i pohvalio tradiciju održavanja rukometnog turnira.

Prije početka memorijalnog turnira, učesnici su posjetili Hondžin mezar i položili svijeće uz prisustvo supruge i sina Maka.