Velika drama u Kaunasu, promašili smo napad za pobjedu

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Velika drama u Kaunasu, promašili smo napad za pobjedu

E. Škorić

Bosanskohercegovačka rukometna reprezentacija remizirala je protiv Litvanijom (27:27) u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Nakon trijumfa nad Slovačkom u Mejdanu, naši rukometaši su u Kaunasu bili bolji od domaće selekcije Litvanije, ali nismo uspjeli da slavimo. Imali smo plus četiri, bili bolji većim dijelom utakmice, ali smo strepili do posljednje sekunde. Panić je imao šut za pobjedu, ali promašio je...

Nakon 10 minuta igre naši rukometaši vodili su 5:4, a onda se neko vrijeme igralo gol za gol. Ipak, u 21. minuti golom Panića dolazimo do plus dva, ali domaći nam nisu dozvolili da se odvojimo.

Ipak, uspijevamo doći na plus tri u 25. minuti, u finišu Malinović pogađa za 14:11, ali se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 14:12 u našu korist.

U trećoj minuti drugog dijela smo po prvi put otišli na plus četiri, bilo je 16:12. Konstatno smo vodili, ali većinom je to bilo dva ili tri gola razlike, pa nije bilo prostora za opuštanje u našim redovima.

U posljednjih petnaestak minuta ušli smo sa vodstvom 21:18. Ipak, Litvanci prave seriju, vraćaju se u potpunosti u meč. Burić je u 49. minuti odbranio Pleti sedmerac, no ovaj je odbijenu loptu ipak poslao u mrežu za izjednačenje (22:22). Prce sa sedam metara zabija za naše novo vodstvo.

Litvanija je nakon dugo vremena povela u 52. minuti, na semaforu je pisalo 24:23. Tarabochia je pogodio brzo za izjednačenje, 24:24. Litvanci su opet poveli, izgubili smo loptu, pa je Pleta iz kontre zabio za 26:24. Iskusni Prce s dva gola nas je vratio, pa je bio 26:26 na četiri i pol minute prije kraja.

S igračem više dvije minute prije kraja dolazimo ponovo do vodstva od 27:26 i to golom Perića na sjajno proigravanje Prce. Litvanci su izjednačili, no imali smo posljednji napad na meču i priliku da ipak pobijedimo. Panić nije uspio da pogodi nakon dobre akcije.

Prce je bio naš najefikasniji igrač sa sedam golova, Burić je upisao 13 odbrana. Kod Litvanaca Petreikis je postigao šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.