Velika pobjeda Pick-Szegeda, Vranješ dao tri gola

Liga prvaka

Velika pobjeda Pick-Szegeda, Vranješ dao tri gola

Dž. Mrakić

Kielceu Mađarski Pick-Szeged slavio je iznenađujuću pobjedu protiv ekipe Kielcea, aktuelnog prvaka Poljske i prošlogodišnjeg učesnika Final Foura rukometne Lige prvaka.

Ekipa našeg Vladimira Vranješa u okviru 1. kola nove sezone Lige prvaka pobijedila je Poljake 31:30, a najviše zasluga ide na račun Slovenca Deana Bombaca, koji je pružio odličnu partiju i postigao 11 golova, uz procenat uspješnosti od skoro 80%.

Pivot reprezentacije Bosne i Hercegovine postigao je tri gola iz pet pokušaja, a za vrijeme provedeno na terenu zaradio je dva isključenja, ali i žuti karton.

Najefikasniji u redovima poljskog prvaka bio je Španac Aguinagalde Akizu sa šest golova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Liga prvaka, 1. kolo
Pick-Szeged - Kielce  31:30 (17:14, 14:16)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.