Velika pobjeda Veszprema u Skoplju

Remi Flensburga i Kielcea

Velika pobjeda Veszprema u Skoplju

A. Beganović

U prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka Veszprem čije boje brani i bh. reprezentativac Mirsad Terić u Skoplju je savladao Vardar (29:26), dok su Flensburg i Kielce odigrali bez pobjednika (28:28).

Rukometaši Veszprema su pobjedom u Skoplju stigli na korak do plasmana na završni turnir koji će se igrati u Berlinu. Nakon prvih 30 minuta rukometaši mađarske ekipe su imali prednost od tri gola (12:9) koju su do kraja znalački uspjeli sačuvati. 

Najefikasniji u redovima Veszprema bili su Ilić sa devet, te Palmarsson sa sedam pogodaka, dok se naš Terzić nije upisao u listu strijelaca. Kod Vardara su sa po šest pogodaka najučinkovitiji bili Dibirov i Karačić.

Flensburg i Kielce su u prvom ssusretu četvrtfinala remizirali (28:28) tako da će revanš susret u Poljskoj biti jako zanimljiv.

Glandorf sa 11, te Schmidt sa sedam pogodaka su bili najučinkovitiji kod Flensburga, dok su Ćupić sa pet, te Jurecki, Lijewski i Reichmann sa po četiri pogotka bili najefikasniji kod Kielcea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi