Velika pobjeda: Zmajevi zapalili Mađare u Zetri

Juniori sjajnim preokretom do pobjede

Velika pobjeda: Zmajevi zapalili Mađare u Zetri

M. Šljivak

Juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras u Sarajevu u drugom kolu Svjetskog prvenstva selekciju Mađarske rezultatom 25:21.

Prvih pet minuta proteklo je u izjednačenoj igri, a briljirao je Čavar na golu naše selekcije. Prvu značajniju prednost Mađari imaju u 15. minuti kada su došli do vodstva od tri gola razlike 7:4. Imali su Mađari u 18. minuti i četiri razlike, ali je nakon time-outa naša reprezentacija zaigrala nešto bolje, te su golovima Zulfića stigli na samo gol zaostatka 9:8.

Ipak, u finišu prvog poluvremena Mađari ponovo uspjevaju stvoriti značajnu prednost. Koristili su veliki broj tehničkih grešaka koje su pravili naši rukometaši, te su na poluvrijeme otišli sa pet golova prednosti 16:11.

Serijom od 6:0 u prvih 11 minuta nastavka naša reprezentacija je stigla do prvog vodstva na utakmici 17:16. Mađari su bili šokirani, a naši su napravili seriju od ukupno 9:0. Imali smo u nekoliko navrata četiri gola prednosti, a sjajno je na golu branio Serdarević.

Nisu imali ideju Mađari na čvrstu igru naše odbrane, pa je naš tim uspješno sačuvao prednost, te je došao do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu.

Kod naše reprezentacije Dejan Malinović, Elmir Građan i Damir Halilković su postigli po četiri gola, dok je kod Mađara Szolossi postigao šest golova.

BiH - Mađarska (11:16) 25:21

Čavar 7 (odbrane), Miličević, 1, Janković, Građan 4, Bubalo 2, Memić, Halilković 4, Serdarević 13 (odbrane), Kasumović, Perić 3, Bezbradica, Malinović 4, Milas 3, Ereš 2, Ajkunić, Zulfić 2

Mađarska: Vaczi 4 (odbrane), Nagy 1, Gyorfi, Auth 5, Kovacsics, Lezak, Schneder, Pulay 1, Balogh 5 (odbrane), Zdolik, Szollosi 6, Debreczeni 4, Nemeth, Olah 3, Koller, Gerdan.

Dvije minuta: 8:6 Građan, Malinović, Perić x2, Miličević x2, Bezbradica, Milas (BiH), Gerdan x2, Szollosi, Olah x2, Zdolik (Mađarska),
Sedmerci: BiH - Mađarska 3(2):3(1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.