Veliki HSV ponudio ugovor Tahiroviću

Ipak, ne završava karijeru

Veliki HSV ponudio ugovor Tahiroviću

A. Beganović

Golman bosanskohercegovačke rukometne reprezentacije, Enid Tahirović, po svemu sudeći nije odigrao posljednji klupski susret u karijeri.

Naime, Tahirović je čvrsto odlučio okončati karijeru na kraju ove sezone, ali pred sami polazak u Stuttgart sa reprezentacijom dobio je nemoralnu ponudu od nekadašnjeg njemačkog prvaka HSV-a.

Golmana naše reprezentacije kontaktirao je trener HSV-a, Martin Schwalb i ponudio mu saradnju i to na pola godine dok se ne oporavi Johannes Bitter.

"Izgleda da mi ne daju da završim karijeru. Stigla je nemoralna ponuda iz HSV-a, koju nisam mogao odbiti. Ipak, još nije ništa definitivno, ali smo vrlo blizu dogovora. Ostali su samo neki detalji pa da potpišemo ugovor", za Nezavisne novine je istakao Tahirović.

"Zaista sam bio čvrsto odlučio da okončam karijeru nakon niza godina profesionalnog bavljenja rukometom. Posebno sam se zaželio porodice, od koje sam bio odvojen praktično pet godina. Međutim, ovakva ponuda od kluba kakav je HSV se ne odbija. Posebno jer su mi ponudili ugovor na pola godine dok se ne oporavi Johannes Bitter, što meni odgovara", dodao je naš reprezentativni golman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.