Veselin Vujović kandidat za najboljeg trenera svijeta

Veliki podvig crnogorskog stručnjaka

Veselin Vujović kandidat za najboljeg trenera svijeta

Piše: D. Vejo Powered by:
Legendarni rukometaš i selektor reprezentacije Slovenije s kojom je na minulom Svjetskom prvenstvu u Francuskoj osvojio bronzu, Veselin Vujović, našao se u užem krugu kandidata za najboljeg trenera svijeta.
Crnogorski stručnjak dobio je mjesto na listi kandidata IHF-a. Pored Vujovića, tu su još Christian Berge (Norveška), Didier Dinart (Francuska), Gudmundur Gudmundsson (Danska) i Dagur Sigurdsson (Njemačka).

Sama činjenica da je ušao u uži krug, veliko je postignuće za iskusnog Vujovića. Radi se o nekadašnjem rukometnom asu koji je ostvario historijski uspjeh sa Slovenijom na gore navedenom takmičenju. 

U dosta napetoj utakmici protiv Hrvatske, njegovi izabranici stigli su zaostatak od minus sedam, preokrenuli rezultat (31:30) i tako se okitili bronzom oko vrata.

Sve to, uticalo je da upravo Vujović bude jedan od kandidata za najboljeg trenera svijeta.

Kao rukometaš, zlatno doba Vujović je imao tokom igranja u šabačkoj Metaloplastici s kojom je u periodu od 1979. do 1988. godine, bio u vrhu jugoslovenskog rukometa, dok je kao trener bio na kormilu Reala, zatim Srbije i Crne Gore, Vardara dva puta, Sadda, Zagreba te je sada selektor Slovenije.