Veselin Vujović kandidat za najboljeg trenera svijeta

Veliki podvig crnogorskog stručnjaka

Veselin Vujović kandidat za najboljeg trenera svijeta

D. Vejo

Legendarni rukometaš i selektor reprezentacije Slovenije s kojom je na minulom Svjetskom prvenstvu u Francuskoj osvojio bronzu, Veselin Vujović, našao se u užem krugu kandidata za najboljeg trenera svijeta.

Crnogorski stručnjak dobio je mjesto na listi kandidata IHF-a. Pored Vujovića, tu su još Christian Berge (Norveška), Didier Dinart (Francuska), Gudmundur Gudmundsson (Danska) i Dagur Sigurdsson (Njemačka).

Sama činjenica da je ušao u uži krug, veliko je postignuće za iskusnog Vujovića. Radi se o nekadašnjem rukometnom asu koji je ostvario historijski uspjeh sa Slovenijom na gore navedenom takmičenju. 

U dosta napetoj utakmici protiv Hrvatske, njegovi izabranici stigli su zaostatak od minus sedam, preokrenuli rezultat (31:30) i tako se okitili bronzom oko vrata.

Sve to, uticalo je da upravo Vujović bude jedan od kandidata za najboljeg trenera svijeta.

Kao rukometaš, zlatno doba Vujović je imao tokom igranja u šabačkoj Metaloplastici s kojom je u periodu od 1979. do 1988. godine, bio u vrhu jugoslovenskog rukometa, dok je kao trener bio na kormilu Reala, zatim Srbije i Crne Gore, Vardara dva puta, Sadda, Zagreba te je sada selektor Slovenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi