Veszprem, Kielce i Rhein-Neckar upisali gostujuće pobjede

Terzić se nije upisivao u strijelce

Veszprem, Kielce i Rhein-Neckar upisali gostujuće pobjede

Odigrano je pet utakmica današnjeg programa rukometne Lige prvaka, a mnogo više uspjeha imale su gostujuće ekipe.

Veszprem je kao gost savladao Celje rezultatom 30:27, a do pobjede ih predvodili Sulić sa osam i Ilić sa sedam postignutih golova. Najefikasniji igrač u redovima poraženog tma bio je Žvižej sa šest pogodaka. Bh. reprezentativac iz redova mađarskog kluba Mirsad Terzić se nije upisivao u strijelce na ovoj utakmici.

Siguran gost bio je i Rhein-Neckar Lowen, koji je rezultatom 30:28 savladao ekipu Montpelliera. Najefikasniji igrač na utakmici bio je rukometaš njemačkog kluba Ekdahl sa sedam pogodaka, a pratili su ga Gensheimer i Schmid sa pet golova.

Rukometaši Kielcea su furioznom igrom u drugom poluvremenu savladali Kolding u Kopenhagenu rezultatom 33:25. Iako je domaći tim na poluvremenu imao vodstvo 13:12, ekipa Kielcea je u drugom poluvremenu slavila sa 21:12 i tako upisala svoju treću pobjedu u grupi B.

Švicarski Kadetten je kao gost slavio protiv Elveruma rezultatom 28:27, dok su u Rumuniji remizirali Minaur i Skjern (28:28).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.