Veszprem prvak SEHA lige

U finalu bolji od Meškova

Veszprem prvak SEHA lige

E. Škorić

Rukometaši Veszprema prvaci su SEHA lige nakon što su u finalu završnog turnira savladali Meškov Brest.

Veszprem je bio domaćin završnice SEHA lige, a u finalu je mađarski klub sa 32:21 nadigrao ekipu Meškova.

Od početka se moglo naslutiti da će trofej ostati u Veszpremu, obzirom da je ova ekipa konstantno vodila, a na poluvremenu je rezultat glasio 14:9.

Na kraju čak 11 razlike, čime je Veszprem potvrdio ulogu favorita. Najefikasniji igrač Veszprema bio je Gasper Marguč sa devet golova (9/9) od čega pet sedmeraca, gol manje postigao je Garcia Cristian Ugalde, a pet je na kraju imao Mate Lekai. Roland Mikler upisao je 14 odbrana. 

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

U sastavu Meškov Bresta najefikasniji je bio Rastko Stojković sa osam pogodaka, dok je Dzmitri Nikulenkau imao pet golova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.