Veszpremu derbi dana, Zagreb slavio u Celju

Odigrano osam utakmica 2. kola Lige prvaka

Veszpremu derbi dana, Zagreb slavio u Celju

A. Beganović

U okviru 2. kola Lige prvaka za rukometaše odigrano je osam utakmica, a u derbiju dana Veszprem našeg Mirsada Terzića savladao je Flensburg (28:24).

Derbi dana Lige prvaka za rukometaše je opravdao očekivanja, a Veszprem je stigao do prve pobjede. Mađarsku ekipu su do trijumfa vodili Ilić sa devet, te Nagy i Pamarsson sa po četiri pogotka, dok se naš Terzić nije upisao u listu strijelaca. S druge strane, kod Flensburga su najefikasniji bili Egert i Mahe sa po četiri pogotka.

Barcelona je bila bolja od Kristianstada (34:32), no švedska ekipa je pružila mnogo jači otpor nego što se očekivalo. Jallouz sa šest, te Jicha i Lazarov sa po pet pogodaka bili su najefikasniji kod Barcelone, dok su Bjornsen sa 11, te Jamali sa sedam pogodaka bili najefikasniji kod švedske ekipe.

Rukometaši Kielcea su pred svojim navijačima nadigrali Montpellier (30:23). Bielecki sa sedam, te Lijevski sa pet pogodaka bili su najefikasniji kod pobjedničke ekipe, dok su kod Montpelliera najučinkovitiji bili Dolenec sa šest, te Bonnefond sa pet pogodaka.

U regionalnom derbiju Zagreb je u Celju bio bolji od domaće ekipe (21:20). U utakmici u kojoj su oba trenera mnogo više pažnje posvetila odbranama, više sreće imali su gosti iz Zagreba. Mogli su domaći do izjednačenja, pošto su imali posljednji napad, ali golman Zagreba Filip Ivić je sačuvao svoj gol. Janc, Mlakar, Razgor i Žvižej sa po tri pogotka su bili najefikasniji kod Celja, dok su Kovačević sa četiri, te Sabljić, Šprem i Stepančić sa po tri pogotka bili najefikasniji kod Zagreba.

Meškov Brest je slavio na gostovanju kod Prešova (30:20), Metalurg je bio bolji od Kadettena (28:24), La Rioja od Porta (30:23), a Vojvodina od Medveda (26:24).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.