Villa slavila protiv GO FIT-a, 12 odbrana Savića

Dva gola Čakića

Villa slavila protiv GO FIT-a, 12 odbrana Savića

Dž. Mrakić

Utakmicu 4. kola španske ASOBAL lige između GO FIT-a i Villa de Arande obilježio je susret dva bh. internacionalca u tamošnjem prvenstvu, Amira Čakića i Adama Savića.

Čakić i Savić jedini su Bosanci i Hercegovci u španskom rukometnom prvenstvu i iz ovog razloga ovaj okršaj je privukao pažnju istinskih ljubitelja rukometa u našoj zemlji.

Odličnu partiju u redovima GO FIT-a pružio je golman Savić. Bh. internacionalac odbranio je 12 šuteva protivničkim igračima, međutim uprkos raspoloženom čuvaru mrežu domaća ekipa na kraju je upisala minimalan poraz (27:28).

S druge strane Amir Čakić u drugoj pobjedi svoje Ville ove sezone postigao je dva gola iz isto toliko pokušaja.

ASOBAL liga, 4. kolo

GO FIT 27:28 Villa de Aranda (12:13, 15:15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.