Visočaci slavili u novoj dvorani, Konjuh bolji od Prijedora
Foto: visoko.co.ba

Premijer liga, 17. kolo

Visočaci slavili u novoj dvorani, Konjuh bolji od Prijedora

E. Škorić

Odigrane su večeras još neke utakmice 17. kola rukometne Premijer lige BiH.

Bosna je na užarenom gostovanju na Ilidži slavila protiv Igmana sa 26:22 u 17. kolu Premijer lige BiH.

Studenti su u 50. minuti napravili seriju 5:0 i tako došli do pobjede. Najefikasniji igrač Bosne bio je Derviš Birdahić sa osam golova.

Rukometaši Bosne su ovom pobjedom napravili veliki korak ka ostanku u društvu najboljih, a seriju pobjeda će imati priliku da nastave u narednom kolu kada dočekuju Čelik, dok Igman ide u goste dobojskoj Slogi.

I druga Bosna, visočka, upisala je pobjedu. Na domaćem terenu je bila bolja od cazinske Krajine sa 31:21.

Ovo je bila historijska utakmica za Visočane u novoj sportskoj dvorani Franjevačkog samostana sv. Bonaventure u Visokom.

Skopljak je predvodio Bosnu sa 10 golova, dok je Grujić imao osam, a na visini zadatka bili su i golmani Žiga, te Hadžić.

Rukometaši Gračanice poraženi su od Zrinjskog pred svojim navijačima sa 25:24. Imali su domaći 23:21 vodstvo, a onda serija 4:0 gostiju iz Mostara za trijumf. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Konjuh je u Živinicama sa 29:23 bio bolji od Prijedora, a Modrić sa sedam, te Husić sa šest predvodili su domaće do nova tri boda. Savić je sa devet golova bio najbolji u gostujućem sastavu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi