Vjerovali ili ne: Gruđanke do 34. uzastopne pobjede u PL

Izabranice Zlate Zubac slavile u Prijedoru

Vjerovali ili ne: Gruđanke do 34. uzastopne pobjede u PL

A. Beganović

U derbiju 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometašice Gruda su u Prijedoru savladale domaću Miru (25:24), te su tako stigle do 20. pobjede u sezoni i 34. uzastopne u Premijer ligi.

Derbi susret 20. kola opravdao je očekivanja, a domaće rukometašice su do sada pružile najjači otpor izabranicama Zlate Zubac. Imale su domaće na poluvremenu i u 40. minuti i pet golova prednosti (16:11, 22:17), no u drugom dijelu drugog poluvremena Gruđanke su ubacile u brzinu više i na kraju su stigle do nove pobjede.

Najefikasnije u redovima Gruda su bile Andrea Prusina sa šest, te Ana Vrančić sa pet pogodaka, dok su Nevena Lekić sa osam, te Dunja Kunovac sa sedam pogodaka bile najučinkovitije kod Mire.

Rukometašice Jedinstva su u Tuzli nadigrale Rogaticu (31:21), te su se tako probile na drugo mjesto prvenstvene tabele. Marija Belušević i Sanja Katić sa po sedam pogodaka su bile najefikasnije kod Jedinstva, dok su Jovana Sokolović sa osam, te Anđela Delić sa pet pogodaka bile najefikasnije kod Rogatice.

Do ubjedljive pobjede stigle su rukometašice Jedinstva koje su u Ljubuškom nadigrale Krivaju (38:23). Majstorović sa osam, te Kraljević, Boras i Nosić sa po šest pogodaka su bile najefikasnije kod Izviđača, dok su Džakmić, Saletović i Merdanović sa po pet pogodaka bile najefikasnije kod Krivaje.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Na domaćem terenu Ilidža je bez većih problema nadigrala Zrinjski (32:20), Lokomotiva je u Mostaru bila bolja od Goražda (31:25), dok je Bihać u Mostaru savladao Katarinu (28:23).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi