Vogošća 2 bolja od Iskre

Vogošća 2 bolja od Iskre

S. Mlaćo

Rukometaši Iskre upisali su poraz u okviru 14. kola Prve lige Federacije grupa Jug od drugog tima Vogošća Poljine Hils rezultatom 33:23 (16:9).

Vogošćani su tokom cijele utakmice bili bolji rival na terenu, a na pauzu se otišlo pri rezultatu 16:9. U drugom poluvremenu domaći tim ubacio je u brzinu više, pa je konačan rezultat glasio 33:23.

Kod Vogošće su najefikasniji je bio Špiljak sa devet te Smajilbegović koji je postigao osam pogodaka, dok je kod Iskre bolji od ostalih bio Bačvan sa sedam pogodaka.

Nesavladiv za Bugojance bio je domaći golman Haseljić koji je ubilježio 22 odbrane. Susret su vodili Mešić i Šatordžija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi