Vogošća bez problema do pobjede nad Bosnom

Studenti zaleđeni na -20

Vogošća bez problema do pobjede nad Bosnom

Vogošća je večeras na domaćem terenu savladala Bosnu rezultatom 35:15 i tako ostala maksimalna i nakon četiri odigrana kola.

Utakmicu bez rezultatske neizvjesnosti je obilježilo veoma loše prvo poluvrijeme popularnih Studenata, koji su za 30 minuta postigli samo pet pogodaka, pa je Vogošća već tada osigurala pobjedu (20:5).

U drugom poluvremenu su domaći rukometaši dodatno povećali svoje vodstvo i na kraju slavili sa dvadeset golova razlike.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Ivan Divković sa 12 golova, a Alen Ovčina se u listu strijelaca upisivao u pet navrata. Kod gostiju, bolji od ostalih su bili Smajlabegović i Selimović sa po četiri pogotka.

Vogošća - Bosna 35:15 (20:5)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Vogošća: Šabanović, Haseljić, Geko, Džinović 2, Gruić 2, Bečić 4, Korjenić 3, Međić 2, Ovčina 5, Jelačić 1, Divković 12, Purić 1, Kadrić N. 1, Dedajić 2, Kadrić A., Dervišević.

Bosna: Halilović, Burnazović, Karamehmedović, Delić, Balta, Džubur, Smajlbegović 4, Hasanefendić 2, Šahinović 1, Travančić 2, Šunj 1, Čakal, Lingo, Selimović 4, Dramac, Švrakić 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.