Vogošća dočekuje Studente, u Živinicama gostuje Gradačac

Počinje rukometna liga

Vogošća dočekuje Studente, u Živinicama gostuje Gradačac

Nakon višemjesečne pauze za vikend počinje nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše.

U novoj sezoni u Premijer ligi će učestvovati 14 klubova s obzirom da je zbog poplava koje su pogodile našu zemlju, zamrznut status Slogi iz Doboja i Maglaju, a najbolja ekipa nakon 26 kola igrat će finale prvenstva s učesnikom SEHA lige Borcem. Finalna serija će se igrati na tri dobijene utakmice, a od naredne sezone će i učesnik SEHA lige igrati u Premijer ligi.

Derbi susret 1. kola u Vogošći će igrati ljuti rivali, istoimena domaća ekipa i Bosna iz Sarajeva, koja je najavila pohod na dvostruku krunu.

Izviđač iz Ljubuškog gostuje u Zavidovićima kod Krivaje, Bosna će u Visokom dočekati Zrinjski, dok u Tuzlu na noge Slobodi stiže Prijedor.

U Živinicama će snage odmjeriti Konjuh i Gradačac, Gračanica će ugostiti Lokomotivu, dok će Čelik do prvih bodova pokušati doći u Derventi.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijer liga, 1. kolo, subota i nedjelja:

Bosna (V) - Zrinjski
Krivaja - Izviđač
Gračanica - Lokomotiva
Sloboda - Prijedor
Derventa - Čelik
Konjuh - Gradačac
Vogošća - Bosna (S)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.