Vogošća izgubila u revanšu, ali ide dalje

EHF Challenge Cup

Vogošća izgubila u revanšu, ali ide dalje

Rukometaši Vogošće izborili su plasman u 3. kolo EHF Challenge Cupa iako su u revanšu poraženi od izraelskog Holona rezultatom 24:23.

S obzirom da je naš predstavnik u prvoj utakmici slavio sa 31:24, plasirao se u naredni krug takmičenja sa ukupnih 54:48 i napravio lijep uspjeh.

Holon je bio formalni domaćin revanš susreta koji je odigran također u Vogošći, a naš tim je nakon prvog poluvremena vodio sa 12:10. Ipak, Izraelci su u nastavku stigli do preokreta i pobjede, koja im na kraju ne znači mnogo.

Najefikasniji u ekipi Vogošće bili su Spasoje Pekić i Almir Osmanhodžić sa po četiri gola, dok je Ajdin Smajilbegović postigao gol manje. Po dva pogotka su postigli Azer Čorbo, Ajdin Zahirović, Zlatko Kreso i Boris Bosić.

Vogošća će u 1/16 finalu EHF Challenge Cupa za protivnika imati ekipu norveškog Fyllingena.

EHF Challenge Cup, 2. kolo:

Holon - Vogošća* 24:23 (10:12), ukupno 48:34

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi