Vogošća na korak do plasmana u 3. kolo Challenge Cupa

Remni u Slovačkoj u prvom susretu sa Bystricom

Vogošća na korak do plasmana u 3. kolo Challenge Cupa

A. Beganović

U prvom susretu 2. kola Challenge Cupa rukometaši Vogošće su remizirali na gostovanju kod slovačke ekipe MSK Povazska Bystrica (29:29).

U svom premijernom nastupu u Evropi rukometaši Vogošće su pružili sjajnu partiju i uoči revanša su stekli realne izglede za plasman u 3. kolo Challenge Cupa.

Nakon prvih 30 minuta slovačka ekipa je imala prednost od dva gola (14:12), no u drugom dijelu su izabranici Danijela Ridžića zaigrali bolje, pa je konačnij 29:29 možda i najrealniji ishod susreta.

Kod slovačke ekipe najefikasniji su bili Jurk sa 10, te Vallo sa šest pogodaka, dok su Međić sa sedam, te Ovčina sa šest pogodaka bili najefikasniji kod Vogošće.

Revanš susret na rasporedu je u 17. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.