Vogošća nanijela 11. ovosezonski poraz Gračanici

Premijer liga BiH, 26. kolo

Vogošća nanijela 11. ovosezonski poraz Gračanici

Rukometaši Gračanice poraženi su na domaćem terenu od ekipe Vogošće u okviru 26. kola Premijer lige BiH. Gosti su sasvim zasluženo pobijedili rezultatom 26:25, a rezultat na poluvremenu je glasio 13:12, takođe u korist gostujućeg sastava. 

Bio je ovo 11. prvenstveni poraz za Gračanlije i drugi domaći. Podsjećamo, bodove je iz Gračanice u prvom dijelu sezone odnijela ekipa Bosne.

Goste su do pobjede vodili sjajni golman Tatar koji je do kraja susreta upisao čak 18 odbrana dok su najviše golova postigli Selimović i Omerović, obojica po 8. U domaćem taboru jedina svijetla tačka bio je kapiten Salkić sa 9 golova.

Iako neugodan, jer svaki domaći poraz boli, jedina dobra stvar je što ova izgubljena utakmica praktično ništa ne znači. Vogošća je sa nova tri boda prestigla ekipu Gračanice na tabeli, sada su na 6. mjestu sa 46 bodova, dok Gračanica pada na 7. mjesto premijerligaške tabele.

Gračanica – Vogošća 25:26 (12:13)
Gračanica. SD Luke. Gledalaca oko 450. Sudije: Dejan Berjan i Igro Kurteš. Delegat: Mileta Kekić. Isključenja: Gračanica 4 minuta, Vogošća 10 minuta. Sedmerci: Gračanica 5 (3), Vogošća 1 (0).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Gračanica: Ahmetašević (4 odb.); Sarajlić, Spahić, Salkić 9, Mujačić, Buljugija 5, Alibegović, Saračević, Redžić, Osmanhodžić 2, Beširović, Sumbić, Brđanović 5, Hamidović, Mulahalilović (6 odb.), Ferhatbegović 4. Trener: Mirsad Gopo.

Vogošća: Tatar (18 odb.); Polić, Zilkić, Geko, Omanović 1, Kadrić 1, Omerović 8, Ćosić 2, Selimović 8, Kulović 4, Buljubašić, Jusufović 2, Đapo. Trener: Senad Skopljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.