Vogošća nezaustavljiva, pobjeda Gradačca, poraz Čelika

Vogošća nezaustavljiva, pobjeda Gradačca, poraz Čelika

A. Beganović

U okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrana su tri susreta, a do pobjeda su stigli Vogošća, Prijedor i Gradačac.

Sjajan pobjednički niz Vogošća je nastavila u Visokom gdje je rezultatom 33:31 savladala domaću Bosnu, kojoj predstoji grčevita borba za opstanak.

Bila je to osma uzastopna pobjeda Vogošće do koje su je vodili Međić sa devet, te Hrbat i Divković sa po osam pogodaka. Kod Bosne su najefikasniji bili Grujić ssa devet, te Spahić sa sedam pogodaka.

Vodeći Čelik je pretrpio poraz na gostovanju kod Prijedora (27:26), dok je Gradačac stigao do zlata vrijedne pobjede na gostovvanju kod Lokomotive (28:27).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Pedić sa devet, te Bosić i Halilković sa po sedam pogodaka su bili najefikasniji kod Gradačca, dok su Komnenović sa osam, te Hercegovac i Đurkić sa po šest pogodaka bili najučinkovitiji kod Lokomotive.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.