Vogošća osvajač Kupa Bosne i Hercegovine!

Pobijedili Izviđač u finalu

Vogošća osvajač Kupa Bosne i Hercegovine!

M. Šljivak

Rukometaši Vogošće osvojili su Kup Bosne i Hercegovine. Danas su na svom terenu pobijedili aktuelnog prvaka Izviđač rezultatom 31:30 pogotkom u posljednjim sekundama.

Ekipa iz Ljubuškog je odigrala odlično prvo poluvrijeme. Ušli su odlično u meč, poveli su 4:0, a do prvog gola je Vogošća stigla tek nnakon osam minuta igre.

Imali su prvaci BiH u jednom trenutku i šest golova prednosti u finišu prvog dijela, ali je Vogošća serijom od 3:0 došla do minus tri nakon 30 minuta igre, 18:15.

Nastavak je ponudio zaista sjajan rukomet. Vogošća je do prvog poravnanja stigla u 42. minuti (21:21), a pravi junak je bio Adnan Šabanović na golu Vogošće.

Odbranio je nekoliko zicera u finišu, Bečić je uspio pogoditi za prvo vodstvo domaćih 29:28, da bi se u samu završnicu ušlo rezultatom 30:30.

Nekoliko sekudni prije kraja Ovčina je pogodio za pobjedu Vogošće 31:30 i prvi trofej za ovaj klub u povijesti.

Tarik Međić je bio sjajan kod Vogošće. Postigao je 10 pogodaka, dok je kod Izviđača Ante Grbavac postigao osam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi