Vogošća prejaka za Zrinjski

Rukometna Premijer liga BiH

Vogošća prejaka za Zrinjski

M. Maksimović

Rukometaši Vogošće Poljine Hills bez muke su porazili Zrinjski u dvorani Bijeli Brijeg u Mostaru koju su večeras domaći navijači ispunili do posljednjeg mjesta. Iako je atmosfera bila idealna za domaćina, gosti su s izuzetkom nekoliko uvodnih minuta potvrdili da su u ovom trenutku kvalitetniji tim, te su sasvim zasluženo trijumfovali rezultatom 23:20.

Prvih nekoliko minuta utakmice nije ponudili pogotke s obzirom da su odbane, ali i golmani bili na visini zadatka. Zrinjski je ipak prvi došao do pogotka, a nakon brze kontre u petoj minuti preko kapitena Mandarića i do drugog.

Uskoro je uslijedili izjednačenje, a zatim i period igre koji je u potpunosti pripao gostima. Vogošća je prelomila meč već sredinom prvog poluvremena kada je došla do osjetne prednosti. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 13:6 u korist gostiju.

U nastavku je Vogošća sigurnom igrom održala prednost i zasluženo došla do trijumfa. Prednost gostiju tokom nastavka najčešće je iznosila pet pogodaka, s tim da je Zrinjski osam minuta pred kraj došao do minus četiri, a minutu kasnije i do minus tri i nade da se može makar do remija.

Ipak sam finiš protekao je u igri gol za gol, pa se razlika u korist Vogošće nije mijenjala. Zrinjski je u posljednjoj minuti uspio postići pogodak za minus tri, ali vremena za nešto više nije bilo.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Vogošćin Ivan Divković sa sedam pogodaka bio je najbolji strijelac susreta, Vedran Delić zabio je pet u dresu Plemića

Osim što su domaći navijači do kraja ispunili dvoranu Bijeli brijeg, vrijedi spomenuti i da je sav prihod od prodatih ulaznica i rekvizita usmjeren za liječenje 17-godišnjeg Mostarca Ivana Vrebca koji uskoro mora na operaciju kčme u Zagreb. Meč su između ostalih posmatrali i trener Izviđača i asistent Bilala Šumana na klupi reprezentacije Zdenko Grbavac, te prvi čovjek Grada Mostara Ljubo Bešlić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti