Vogošća slavila na Bijelom Brijegu

Premijer liga BiH u rukometu

Vogošća slavila na Bijelom Brijegu

Rukometaši MRK Zrinjski poraženi su večeras u derbiju 6. kola rukometne Premijer Lige BiH od ekipe Vogošća Poljine Hills rezultatom 21:23.

Sami početak dao je naslutiti da će domaćini teško do pobjede. Vogošćani su prvu dionicu igre otvorili s prednošću od 6:1, no Zrinjski se ipak, nošen sjajnim obranama Kozine i golovima Delića, vratio, te prestigao prednost gostiju i na odmor otišao s vodstvom od 11:9. 

U drugom dijelu Vogošćani strpljivom igrom nastavljaju u ritmu u kojem su počeli utakmicu. Nezaustavljivi Osmanhodžić rešetao je gol Zrinjskog, a kad mu se priključio Spasoje Pekić, san o pobjedi Plemića se raspao. Bolji od ostalih kod Zrinjskog bili su Delić i Marijan Marić sa sedam, odnosno četiri gola, a kod Vogošće Osmanhodžić je imao osam golova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi