Vogošća u Areni deklasirala Čelik

Rukometna Premijer liga BiH, 17.kolo

Vogošća u Areni deklasirala Čelik

D. Kurbegović

Rukometaši Vogošće koji zajedno s Izviđačem dijele prvo mjesto na tabeli Premijer lige BiH, danas su u zeničkoj Areni pred oko 500 gledatelja savladali u derbiju kola domaći Čelik uvjerljivim rezultatom 26:35 (11:19).

Domaći rukometaši su se držali prvih 10-tak minuta zahvaljujući raspoloženom Edinu Bajramoviću, ali nakon toga u vodstvo prelazi Vogošća, koja je do kraja utakmice diktirala tempo, pokazavši da su trenutno ponajbolja ekipa u ligi.

Gosti su prvo poluvrijeme riješili u svoju korist rezultatom 11:19, zahvaljujći odličnom Adnanu Šabanoviću, koji je zatvorio prilaze ka golu Vogošće. Domaći rukometaši jednostavno nisu mogli da savladaju nekadašnjeg saigraća, koji je još jednom pokazao golmansku klasu.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu, tako da je samo bilo pitanje sa koliko golova prednosti će na kraju Vogošća slaviti u zeničkoj Areni. Konačni rezultat bio je 26:35 što je i realan odnos snaga u ovom trenutku.

Pored Adnana Šabanovića koji je  danas imao 17 uspješnih odbrana, dobru utakmicu su odigrali Geko, Bečić, Korijenić, Međić i Divković koji su postigli po četiri gola.

U redovima Čelika jedini raspoloženi za igru bili su Aldin Begagić sa osam, te Edin Bajramović sa sedam postignutih golova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Nakon 17 odigranih kola, Vogošća je na prvom mjestu sa omjerom 16 pobjeda i jednim porazom, dok su Zeničani na petoj poziciji sa devet pobjeda i osam poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi