Vogošća u Zenici slomila otpor dobrog Čelika

Premijer liga u rukometu, 2.kolo

Vogošća u Zenici slomila otpor dobrog Čelika

D. Kurbegović

Prošle sedmice počela je nova sezona u rukometnoj Premijer ligi BiH. Kao i prošle sezone, ekipa Vogošće ima visoke ambicije i u ovoj sezoni.To su izabranici Danijela Ridžića pokazali večeras u zeničkoj Areni protiv domaćeg Čelika (36:31), koji se prema igri u prva dva kola može nadati plasmanu u vrhu tabele, iako su potpuno promijenili ekipu.

Prvo poluvrijeme večerašnje utakmice proteklo je u dosta dobroj igri obe ekipe, domaćini su se dosta dobro nosili sa favoriziranim gostima, tako da im nisu dopustili da se već u prvom dijelu utakmice odlijepe i steknu neku veću prednost. Veoma agresivna i brza ekipa Čelika, stvarala je probleme Vogošći, tako da je prvo poluvrijeme okončano neriješenim rezultatom 17:17.Prvo poluvrijeme kod Čelika nezaustavljiv je bio Marko Pandžić, dok je kod Vogošće briljirao Tarik Međić.

U drugom poluvremenu ipak do izražaja je došla duža klupa ekipe Vogošće, te iskustvo, tako da su gosti umirili domaće igrače i utakmicu priveli mirno u svoju korist ubilježivši prvu pobjedu sezone. Nakon pobjede u prvom kolu protiv Krajine u Cazinu, zenički Čelik danas je ubilježio i prvi poraz rezultatom 36:31.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci utakmice u pobjedničkog ekipi Vogošće sjajan je bio Tarik Međić sa 15 golova, dok su Geko i Divković dodali po četiri gola. U redovima Čelika bolji od ostalih bili su Marko Pandžić sa 10, Aldin Begagić sa osam i Hamza Hadžić sa pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi