Vogošćani ruše sve redom

Nova pobjeda u Doboju

Vogošćani ruše sve redom

A. Beganović

Prvoplasirana ekipa Premijer lige Bosne i Hercegovine, Vogošća i u 6. kolu stigla je do pobjede.

Izabranici Danijela Ridžića slavili su na teškom gostovanju u Doboju protiv domaće Sloge. Nakon prvih 30 minuta Vogošća je imala prednost od tri gola (18:15) da bi na kraju rezultat glasio 37:32.

Iskusni Tarik Međić sa 11, te Ivan Divković sa devet pogodaka su predvodili Vogošću, dok su kod Sloge najefikasniji bili Srđan Gavrić sa devet, te Boris Bosić sa osam pogodaka.

Nakon šest odigranih kola Vogošća se nalazi na prvom mjestu tabele sa 16 bodova, dok je Sloga sedmoplasirana sa devet bodova.

Premijer liga 6. kolo:

Sloga - Vogošća 32:37 (15:18)

SLOGA: Pejić, Oljača 2, Petrušić, Tulendić, Simić, Mišanović, Zekić 3, Bižić, Zvekić 2, Agić 2, Bajović, Sinanović 6, Gavrić 9(3), Radić, Đ.Bosić (14 odbrana), B.Bosić 8. Trener: Igor Pijetlović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

VOGOŠĆA: Geko 3, Džinović 2, Kadrić, Kreso, Bečić, Korjenić, Međić 11, Haseljić, Pekić 3, Šabanović (15 odbrana), Šestan, Divković 9(4), Smajilbegović, Jelačić 3, Dedajić 5, Tufekčić 1. Trener: Danijel Riđić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi