Vojvodina lako do bodova u Banja Luci

Utakmica 17. kola SEHA Gazprom lige

Vojvodina lako do bodova u Banja Luci

D. Vejo

U okviru 17. kola SEHA Gazprom rukometne lige, rukometaši Borca poraženi su na svom terenu u Sportskoj dvorani Borik od novosadske Vojvodine rezultatom 21:30 (12:14).

Prvo poluvrijeme proteklo je u odmjeravanju snaga između timova. U prvih nekoliko minuta prvog dijela konkretniju ulogu igrali su gosti. Napravili su prednost od 4:0.

Tu se crveno-plavi bude. U igru ulaze Stefan Janković i Davorin Vujović koji sa po dva pogotka a ujedno i na čijim krilima domaćin prilazi na gol razlike.

Međutim, gosti nisu dozvolili iznenađnje. Polako su se vratili pa je u jednom trenutku bilo plus tri. Do kraja prve dionice, rukometaši Borca smanjuju na dva razlike. Na odmor se odlazi rezultatom 12:14 u korist Novosadjana.

Početak druge dionice meča, i lošim otvaranjem istog, igra domaćina je upućivala na to da bi se poraz mogao nazirati. Međutim, bolja kako fizička tako i psihička sprema presudila je. Rukometaši Vojvodine su kvalitetnim trčanjem i jakom odbranom uspjeli da se iščupaju iz skoro rezultatskog egala.

Pa su tako postepeno povećavali razliku. Da je pad u igri i loša spremnost uzrok slabih rezultata, na domaćem timu znatno se osjetilo pred kraj meča kada gosti odlaze na plus 10 čime bilježe nedostižnu prednost. Do kraja, Borac postiže jedan pogodak i tako postavljaju konačnih 21:30.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Davorin Vujović, koji je postigao tri pogotka, dok je to kod gostiju bio Zoran Nikolić sa šest pogodaka.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Naredni meč, Banjalučani igraju 2. marta na svom terenu protiv ekipe Nexe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi