Vražalić: Bez opuštanja, pet golova razlike nije nedostižno

Desno krilo želi novu pobjedu

Vražalić: Bez opuštanja, pet golova razlike nije nedostižno

Rukometna reprezentacija BiH u prvom meču pretkvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se 2016. godine održati u Poljskoj u srijedu je sa 28:23 u Solunu savladala selekciju Grčke.

Dvorana Mikra3 o čijoj su "paklenoj" atmosferi Grci mnogo pričali ponovo je pala, ovoga puta izabranici Dragana Markovića slavili su sa pet golova razlike, sasvim zasluženo.

"Imali smo dovoljno vremena za odmor. Pet golova prednosti nam dozvoljava da igramo rasterećenije, ali nikako i da se opustimo. Treba biti oprezan i sutrašnjoj utakmici pristupiti baš kao i onoj u Solunu, jer je to jedini ispravan pristup, ukoliko želimo slaviti. U današnjem rukometu pet golova razlike nije nedostižno", rekao je Faruk Vražalić, desno krilo naše reprezentacije.

Cazin će na pravi način ugostiti rukometaša, a upravo Vražalić kaže da je atmosfera u gradiću u Krajini odlična, te da je sve podređeno susretu rukometnih Zmajeva sa Grčkom.

"Iskren da budem očekujem punu dvoranu, bez obzira na našu pobjedu u prvom susretu. Ovdje su nas ljudi dočekali vrhunski, sve je podređeno utakmici, pa se nadam da našom igrom nećemo razočarati našu publiku. Nova pobjeda biće njima najbolji poklon za ovakvo domaćinstvo", istakao je Vražalić.

Desno krilo Markovićevog "aviona" nije se istaklo pretjeranom učinkovitošću u napadu, ali uvijek ima bitnijih stvari od toga da se popuni statistika.

"Zdrav sam i osjećam se dobro, to je ono što je najbitnije. Možda nisam bio pretjerano efikasan, ali je pobjeda bitnija od svega. Lijepo je kada jedna ekipa ima široku listu strijelaca kakvu smo mi imali u prvu susretu sa Grcima. Kada svi pogađaju to je znak da igramo pravi rukomet",istakao je Vražalić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.