Vrijedna dobrovoljna  akcija MRK Sloga

Sve proteklo uspješno

Vrijedna dobrovoljna akcija MRK Sloga

S. Mlaćo

Rukometni klub Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje organizovao je dobrovoljnu akciju darivanja krvi u suradnji sa JU Dom Zdravlja Gornji Vakuf-Uskoplje i Transfuziologijom Travnik.

 Akcija je bila više nego uspješna, a velikom odzivu građana pridružio se i Crveni križ ove općine te je sve proteklo i više nego dobro.

"Kako je kraj jesenje polusezone te slijedi zimska pauza iskoristili smo ovaj vikend za organizovanje ovakve humanitarne akcije. Nominovali smo naše sportske prijatelje ekipu RK Velež Mostar da u narednih par dana organizuju istu akciju i nominuju neki drugi klub iz lige, kako bi do nastavka proljetne sezone u martu svi klubovi učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji darivanja krvi", istakli su iz MRK Sloga Gornji Vakuf za SportSport.ba.

MRK Sloga je trenutno član Prve lige Federacije grupa Jug.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi