Wetzlar bolji od Lemga, HSV i Hannover podijelili bodove

Wetzlar bolji od Lemga, HSV i Hannover podijelili bodove

A. Beganović

U okviru 2. kola Bundeslige večeras je odigrano sedam susreta, a Wetzlar našeg Adnana Harmandića na domaćem terenu je savladao Lemgo (32:25).

Iako su na otvaranju sezone senzacionalno pobijedili Kiel, rukometaši Lemga nisu pružili ozbiljniji otpor Wetzlara, kojeg su do pobjede vodili Guillaume Joli sa devet, te Steffen Fath sa sedam pogodaka. Ivano Balić je dodao jedan, dok naš Harmandić nije igrao zbog povrede. Kod Lemga su najefikasniji bili Finn Lemke sa šest, te Timm Schneider sa pet pogodaka.

U udelu HSV-a i Hannovera nije bilo pobjednika (23:23), a gosti su do boda stili u posljednjim sekundama zahvaljujući pogotku Joakima Andrea. Kod HSV-a su najefikasniji bili Stefan Schröder sa devet, te Adrian Pfahl sa četiri pogotka, dok su kod gostiju iz Hannovera najučinkovitiji bili Torge Johannsen sa sedam, te Kai Hafner sa šest pogodaka.

Goppingen je upisao gostujuću pobjedu u duelu sa Friesenheimom (29:23), Fuchse Berlin je bio bolji od Bergischera (32:23), Magdeburg je savladao Erlangen (31:26), Gummersbach je u infarkt završnici pobijedio Melsungen (27:26), dok je Minden na gostovanju bio bolji od Lubbeckea (26:23).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije