Wetzlar pobjeđuje, Burić briljira

Bh. golman u sjajnoj formi

Wetzlar pobjeđuje, Burić briljira

O. Lekić

Do druge uzastopne pobjede u Bundesligi s kojom su se probili na sedmo mjesto tabele stigli su rukometaši Wetzlara čije boje brani i bh. reprezentativac Benjamin Burić.

Nakon što su u prošlom kolu savladali Gummersbach, Burić i društvo su u 12. kolu bili bolji od Melsungena (30:27), a naš reprezentativni golman ponovo je briljirao.

Burić se nalazi u sjajnoj formi i sinoć je imao četrnaest uspješnih intervencija i jedan je od najzaslužnijih za pobjedu Wetzlara.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bili su Bjorsen i Cavor sa po sedam pogodaka, dok su kod poraženih najefikasniji bili Sellin sa devet, te Fahlgren sa četiri pogotka.

Rukometaši Kiela opravdali su ulogu favorita u duelu sa Coburgom čije boje brani nekadašnji bh. reprezentativac Adnan Harmandić. Kiel je slavio rezultatom 30:23, a do pobjede su ga vodili Patrick Wiencek i Niclas Ekberg sa po šest pogodaka, dok su kod Coburga najefikasniji bili Nico Budel sa osam, te Harmandić i Lucas Wucherpfennig sa po tri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi