Za vikend međunarodni rukometni turnir u Maglaju

Za vikend međunarodni rukometni turnir u Maglaju

O. Lekić

U subotu i nedjelju 12. i 13. aprila u Sportskoj dvorani u Maglaju održat će se 2. Međunarodni rukometni turnir "BH Telecom Maglaj 2014" za selekcije 1998. i 2000. godište, saopšteno je iz RK Maglaj.

Dolazak u Maglaj potvrdilo je ukupno osam ekipa iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Učesnici 2. Međunarodnog rukometnog turnira "BH Telecom Maglaj 2014" su: 

RK "Vojvodina" Novi Sad (Srbija), GRK Varaždin (Hrvatska), RK "Ivančica" Ivanec (Hrvatska), RK "Jerusalem" Ormož (Slovenija), MRK Goražde (BiH), RK "Konjuh" Živinice (BiH), RK "Sloga" Doboj (BiH), RK "Lokomotiva" Brčko (BiH), RK Maglaj (BiH).

Turnir počinje u subotu 12.04.2014. sa početkom od 10,00 sati. Generalni sponzor turnira je BH Telecom a generalni pokrovitelj je Općina Maglaj. Želja svih u RK Maglaj je da turnir preraste u tradiciju i postane jedan od vodećih turnira za mlađe kategorije na prostoru Bosne i Hercegovine, ali i šire.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sudeći po ekipama koje su potvrdile učešće na ovogodišnjem turniru, na dobrom su putu! Podsjećamo, prvi turnir je održan 20. aprila prošle godine na kojem su učestvovale ekipe ŠRK "Brod" Slavonski Brod, ŠR RK "Borac M:tel" Banjaluka, ŠR RK "Sutjeska“ Nikšić i R RK "Maglaj“ Maglaj.

Pobjednik Prvog međunarodnog rukometnog turnira "BH Telecom Maglaj 2013" u konkurenciji 2000./2001. godište je ekipa ŠRK "Brod" Slavonski Brod, dok je u konkurenciji 1998./1999. godište najbolja bila ekipa domaćina - ŠR RK "Maglaj“ Maglaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.