Zagreb i Čelica ciljaju na skapl velikog favorita

Barcelona gostuje kod PPD Zagreb

Zagreb i Čelica ciljaju na skapl velikog favorita

Rukometaši PPD Zagreba u četvrtak će igrati prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka u kojoj će biti gostiti sastav moćne Barceloni. 

U redovima ekipe iz Zagreba nastupa i bh. reprezentativac Duško Čelica koji je ove sezone strijelac jednog odnajspektakularnijih golova u najprestižnijem rukometnom klupskom takmičenju u Evropi.

"Mi smo im tu došli zagorčati život. Kakav god ovdje bio rezultat, mi imamo još jednu utakmicu u Barceloni u kojem možemo napraviti podvig", rekao je kapiten Zagreba i hrvatski reprezentativac Zlatko Horvat.

Iako igraju protiv velikog favorita u Zagrebu se priželjkuju veliko iznenađenje, ali ne odustaju od svog sna.

"Mi smo na dva koraka od ostvarenja našeg sna i odlaska u Koeln. Prvi je u četvrtak u Areni, a drugi deset dana poslije u Palau Blaugrana", zaključio je Vujović.

Zagrebačka Arena će u večeras sasvim sigurno biti krcata, a to je svakako garancija da moćnoj Barceloni, najvećem favoritu za osvajanje ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, neće biti nimalo lako. 

Karabatić i njegovi saigrači predstavljaju sami vrh svjetskog rukometa, ali Arena je ove sezone neporažena, a Zagrepčani priželjkuju pozitivan rezultat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.