Zagreb u borbi za treće mjesto bolji od Meškova

SEHA liga

Zagreb u borbi za treće mjesto bolji od Meškova

A. Beganović

Rukometaši Zagreba osvojili su treće mjesto u Seha ligi. Naime, u susretu za treće mjesto izabranici Veselina Vujovića su savladali Meškov (24:23), koji je nakon sjajne igre u polufinalu i porazu od Veszprema, još jednom pokazao da se nije slučajno plasirao na završni turnir.

Ekipa iz Hrvatske bolje je otvorila susret i do pred sami kraj prvog dijela bila je u prednosti. Međutim, u posljednjih par minuta prvog poluvremena Meškov je zaigrao bolje pa je na odmor otišao sa minimalnim vodstvom (14:13).

Do deset minuta prije kraja bjeloruska dekipa je imala prednost, ali onda je Zagreb ubacio u brzinu više i u 57. minuti pogotkom Pavlovića otišao je na plus dva (23:21).

Minut i pol prije kraja Rastko Stojković je pogodio za 23:24, a isti igrač je 20-ak sekundi prije kraja imao sjajnu priluku za 24:24, ali njegov šut sa šest metara odbranio je golman Zagreba, te je tako donio pobjedu svom timu.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Najefikasniji u redovima Zagreba bili su Zlatko Horvat sa osam, te Luka Šebetić sa pet pogodaka, dok su Rastko Stojković sa šest, te Dainis Kristopans sa pet pogodaka bili najučinkovitiji kod Meškova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti